Order process

 1. Betalningsmetoder
Designtak erbjuder fyra olika betalningsmetoder:

Klarna Checkout, PayPal Express Checkout, Nets Checkout samt med Faktura.

En utförlig beskrivning av de olika betalningsmetoderna återfinns längst ner på varje sida under länken ”betalningsmetoder

Alternativet med Faktura erbjuds endast företag och då anger man alternativet ”Företag” i flervals alternativet längst upp till vänster på sidan: ”Kassa” där man gör sitt köp. Mer om det under avsnitt 6.

2. Artikelsidan
Notera: Längst upp till högerpå sidan, till höger om flaggsymbolerna kan man ange om priserna skall visas med eller utan mervärdesskatt.

Varje sida innehåller en beskrivning och bilder på det valda entrétaket samt produktens djup. Där återfinns även priset. Finns det en pågående kampanj anges det gamla priset överstruket tillsammans med det reducerade priset med rabattsatsen i procent. Rabatter gäller endast entrétak som kan väljas genom val i fleravalsrutorna.

2.1 Flervalsrutor

Bredd: Här anges takets bredd. Alternativen är de som ingår i Designtaks´s standardsortiment
Färg: Här anger man färg/plåtmatrial på taket. Ett standardiserat RAL-nummer efterföljs som beskriver kulören i kod.
Undertak/Spotlights: Här anges vilken färg undertaket skall ha och om det skall ingå belysning. Man kan även välja olika färg på belsysningsarmaturen.

2.2 Vattenutsläpp
I de fall det är relevant, skriver man in på vilken sida vattenavrinningen skall vara. Avrinningen sker i entrétakets främre hörn. Det normala är att man väljer avrinning på samma sida som gångjärnen är placerade på dörren under.

2.3 Lägg i korgen
När valen är gjorda anges antalet av vald produkt. Sedan klickar man på knappen ”Lägg i korgen” och den valda produkten hamnar i webshoppens kundvagn

2.4 Lägg till i önskelista
Vill man inte göra ett köp med en gång, och vill kunna återkomma till den artikel man tittat på kan man spara sina val under en önskelista. Genom att klicka på ”Lägg till

2.5 Fakta och Ladda ner
Längs ner på produktsidan återfinns en monteringsvide och korta inspirationsklipp tillsammans med kortsa Fakta om produkten samt nedladdningsbara dokument i pdf-format

3. Kassan 

Genom att klicka på kundvagnen längst upp till höger (varukorgen är synlig på alla sidor utanför själva kassanså kan du se en kort sammanställning av de val ni gjort tillsammans med kostnaden för artikeln. Genom att klicka på ”Till Kassan” kommer du till kassans sida där man slutför sitt köp. Ni kan även ändra antal och även radera produkter ur kundvagnen.

3.1 Handla som

I dialogrutan ”Handla som” anger man om man är en privatkund eller om man gör ett köp i egenskap av företag. Man anger även i vilket land man bor i för att kunna göra en fraktberäkning.

Man kan även bocka i om man vill få ett nyhetsbrev från Designtak med erbjudanden, nyheter, inspiration eller tips & tricks. Här kan man även få användbar information om underhåll och saker att tänka på

3.2 Vid valet ”Företag

Väljer man att handla som företag öppnas en dialogruta där ni ombeds att fylla i ert internationella momsregistreringsnummer (VAT). Det är ert internationella momsregistreringsnummer, VAT-nummer som ska anges.

3.3 Skapa inloggningskonto

Gör du ett köp i egenskap av ett företag kan du skapa ett inloggningskonto. Som inloggad kund anpassas priserna i butiken till den överenskomna rabatten. Som privatkund erbjuds ingen rabatt men man kan skapa ett konto för att samla köp man gör och göra anteckningar.
Notera: Är det kampanj i butiken bör en beställning göras utan att vara inloggad (alternativt göra beställningen direkt till Designtak´s mail [email protected]) eftersom kampanjpriser inte följer med när man är inloggad, endast återförsäljarrabatten.

4. Din beställning

Under dialogrutan ”din beställning” kan du se vilka val du gjort. Här anger du hur många exemplar av produkten du vill göra. Du kan även radera gjorda val. Sist i dialogrutan finns en kostnadssammanställning där även frakten ingår.

4.1 Rabattkod

I de fall rabattkoder ingår (som en del av en kampanj exempelvis) anges den här. Priserna i din beställning räknas om och du får ett korrekt pris.

4.2 Meddelande

Finns det något för Designtak att beakta angående köpet så anges det här. Det kan gälla allt från hur man vill att försändelsen skall skickas till viss hänsyn vid transport.

5. Fraktsätt

Här meddelas vilken typ av frakt som har valts, kostnaden för densamme samt särskild information till Designtak i samband med transporten.

6. Betalsätt

Här anges de olika betalsätten: Klarna Checkout, PayPal Express Checkout och Nets Checkout. En mer utförlig beskrivning om betalningsmetoderna återfinns längst ner på varje sida utanför webshoppen.
Har ni angivit att ni gör ett köp som företag och korrekt angivit ert VAT-nummer, finns även alternativet Faktura att tillgå.

7. Dina uppgifter

Här fyller ni er mejladress och kundnummer. Därefter får ni en sammanställning på de uppgifter ni valt tidigare. Ni kan även välja att betala med kort. Därefter vidarebfordras ni till respektive betaltjänsts betalsida där ni gör era val och slutför köpet.
Beroende på landet ni befinner er kan dialogrutan se olika ut, men ni ombeds alltid att ge era uppgifter om leveransadress, kontaktmejl och organisationsnummer

Har ni övriga frågor om betalningsmetoderna kan ni vända er direkt till leverantören av betaltjänsterna eller kontakta oss på [email protected]